Nets lägger bud på Dibs

Nets lägger bud på Dibs, som erbjuder betalningslösningar på nätet, erfar Affärsvärlden.

I mars i år köpte en grupp fonder som förvaltas av Advent International, ATP och Bain Capital 100 procent av kortbetalningsföretaget Nets för 17 miljarder danska kronor. Säljare var bland andra Nordea, Danske Bank och DNB.

Nu lägger Nets bud på Dibs, erfar Affärsvärlden. Dibs är listat på First North.

Enligt ett pressmeddelande som skickats ut från Nets och som bekräftar budet erbjuder Nets 82,50 kronor för varje aktie i Dibs. Det innebär en premie om 45 procent jämfört med slutkursen 57,00 kronor den 28 oktober 2014.

Staffan Persson, Christoffer Häggblom och Thord
Wilkne, tre av Dibs största aktieägare som representerar sammanlagt 28,2 procent av aktierna och rösterna i bolaget, har under vissa villkor, åtagit sig att acceptera erbjudandet.

Acceptfristen för erbjudandet väntas inledas omkring den 7 november och avslutas omkring den den 15 december. Utbetalning

Utbetalning av vederlag beräknas ske omkring den 22 december 2014.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.