New Street Research: Teslas börsvärde kan stiga till 3 300 miljarder dollar

Elbilstillverkaren Teslas börsvärde kan stiga till 2 300 - 3 300 miljarder dollar till 2030. Den bedömningen gör New Street Research i analys, rapporterar Bloomberg News.
Elon Musk, VD för Tesla, är rikast i världen.
Elon Musk, vd för Tesla. Foto: Hannibal Hanschke/Pool via AP)
Teslas nuvarande börsvärde ligger omkring 672 miljarder dollar.

Bland punkterna i analytikern Pierre Ferragus analys sägs att kostnaden för traditionella bilbolag att elektrifiera en bil ligger på 18 000 dollar, medan Tesla säljer för mindre än motsvarande premiumbilar med förbränningsmotorer.

Traditionella biltillverkare kan ta marknadsandelar i elbilssegmentet, men då under olönsamhet och utan att sätta press på Tesla.

Han skriver också att rena elbilsbolag kan klara sig bättre och nå framgångar i kölvattnet av Tesla, men de kommer inte ha någon konkurrensfördel för att utmana Tesla.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.