New York har godkänt operatörer för sportsbetting online – Kambi med i ena gruppen

Spelkommissionen i delstaten New York godkände på måndagskvällen nio operatörer som får tillhandahålla sportsbetting online.
New York har godkänt operatörer för sportsbetting online – Kambi med i ena gruppen - Sports Betting
Foto: AP Photo/Steven Senne/TT
Det är två grupper som blivit godkända och tilldelas licenser för 10 år. Den ena gruppen består av Fanduel, Draftkings, BetMGM och Bally Bet medan i den andra ingår Caesars, PointsBet, Resorts World, WynnBet och och Rush Street. Svenska Kambi är med i den andra gruppen och tillhandahåller sin sportboksplattform.

Det var samtidigt flera företag som inte fick licens. Hit hör rapparen Jay-Z:s Fanatics och Barstools Penn Sports Interactive. Kambi var med i ansökan även för den här gruppen. Totalt var det fyra av de sex ansökningarna som inte resulterade i någon licens. Förutom Fanatics/Barstool var det även Bet365, Fox Bet och The Score.

Licenssystemet innebär att invånare i New York kommer att kunna lägga bets via mobilen, till skillnad mot tidigare då sportsbetting varit begränsat till fysiska kasinon. Intäkterna för operatörerna kommer att beskattas med 51% vilket är en av de högsta nivåerna bland de delstater som legaliserat sportsbetting.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.