Nexstim rusar efter kanadensisk försäljning

Medicinteknikbolaget Nexstim steg brant i tisdagens tidiga handel sedan bolaget i ett pressmeddelande uppgett att det sålt ett NBS-system (Navigated Brain Stimulation) till Jewish General Hospital i Montreal.

Något ordervärde anges inte. I samband med att Nexstim i april 2017 sålde ett NBS-system till Århus universitetssjukhus i Danmark uppgav bolaget dock att prissättningen ligger mellan 250.000 och 350.000 euro per system.

Ett NBS-system används för icke-invasiv kartläggning av hjärnan, till exempel då en patient diagnostiserats med hjärntumör.

Aktien handlades vid 9.30-tiden på tisdagen till 1:44 kronor, en uppgång med knappt 16 procent för dagen.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här