Nobia utser regional chef till ny VD

Köksbolaget Nobia utser Kristoffer Ljungfelt, idag executive vice president för region Storbritannien, till ny VD.
Kristoffer Ljungfelt.
Kristoffer Ljungfelt blir ny VD för Nobia.

”Kristoffers omedelbara fokus kommer att vara att säkerställa ett effektivt genomförande av den kommande nyemissionen och en ordnad överlämning av ledarskapet för region Storbritannien till hans efterträdare”, skriver Nobia.

Ljungfelt ersätter Jon Sintorn som lämnar för ett VD-uppdrag på danska Nilfisk. Ljungfelt kommer nu att påbörja övergången till VD, en process som väntas bli genomförd senast den 1 juli.

”Genom att utse Kristoffer ser vi till att hålla tempot uppe i den pågående omvandlingen att ta Nobia tillbaka till solid lönsamhet”, säger Jan Svensson, styrelseordförande i Nobia.

Kristoffer Ljungfelt började på Nobia 2013 och har haft flera ledande befattningar utöver sin nuvarande roll som EVP för Storbritannien, bland annat finansdirektör för koncernen, director of Sigdal i Norge och dinansdirektör i region Norden.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets