Nordax får tummen upp av FI för köp av Bank Norwegian

Nischbanken Nordax har erhållit ett godkännande av Finansinspektionen, FI, rörande sitt förvärv av norska Bank Norwegian. Därmed har villkoret rörande regulatoriska tillstånd för affären uppfyllts.
Nordax får tummen upp av FI för köp av Bank Norwegian - fi-finansinspektionen-900
Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT
“Godkännandet från Finansinspektionen är den sista pusselbiten. Vi ser fram emot att bli en stöttande och engagerad partner till Bank Norwegian. Sett till det stöd vi har fått för erbjudandet hittills tror jag att det med säkerhet kan sägas att många ser en kombination av Bank Norwegian och Nordax som den bästa vägen framåt”, uppger Nordax vd Jacob Lundblad i en kommentar.

Budet löper till den 1 oktober.

ABG Sundal Collier, DNB Markets, Goldman Sachs International och Melesio är finansiella rådgivare till Nordax i samband med budet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.