Nordax höjer budet på Norwegian Finans

Nischbanken Nordax Bank höjer budet på Norwegian Finans till 100 norska kronor per aktie och får grönt ljus att genomföra en due diligence. Det framgår av ett pressmeddelande.
Norwegian Finans
Foto: Gorm Kallestad / NTB
Det nya erbjudandet exkluderar utdelningen på 5 norska kronor per aktie i Norwegian Finans som betalas ut i maj. Utdelningen ingick i det första budet på 95 norska kronor per aktie. Därmed handlar det alltså om en höjning av budet med 10 kronor per aktie.

För att budet ska gå igenom måste anslutningsgraden vara minst 90 procent hos Norwegian Finans aktieägare, men Nordax förbehåller sig rätten att sänka till 2/3, står det i pressmeddelandet.

När Nordax presenterade det första budet fick man inte göra en due diligence eftersom Norwegian Finans ansåg att erbjudandet ”väsentligt undervärderade bolaget”.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.