Nordax lägger miljardbud på Norwegian Finans

Nordax Bank avser att lägga ett uppköpsbud på samtliga aktier i Norwegian Finans Holding värt 17,8 miljarder norska kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.
Norwegian Finans
Foto: Gorm Kallestad / NTB

Uppköpsbudet är på 95 norska kronor per aktie kontant, vilket motsvarar en budpremie på 16,5% jämfört med stängningskursen den 3 mars. Norwegian Finans är noterat på Oslo Børs.

Nordax Bank ägs av Nordic Capitals fond VIII och Sampo som stödjer uppköpsbudet. Nordic Capitals fond IX och Sampo, som äger 16,4% respektive 6,33% av aktierna i Norwegian Finans har accepterat uppköpsbudet.

Budet är villkorat av accept från minst 50,1% av aktieägarna i Norwegian Finans, men Nordax ambition är att äga 100% av bolaget. De vill även att styrelsen i Norwegian Finans rekommenderar sina aktieägare att acceptera uppköpsbudet. Vidare krävs godkännande från Finansinspektioner och konkurrensmyndigheter. Nordax siktar på att genomföra budet under första halvåret 2021.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.