Nordea: Detta kan bli en stor aktietrigger i ståltillverkaren

Nordea Markets höjer riktkursen för SSAB till 50 kronor från 43 kronor. Rekommendationen köp upprepas.
Nordea: Detta kan bli en stor aktietrigger i ståltillverkaren - ssab-700_binary_6842599.png

Det framgår av en analys med titeln ”Why the share could (almost) double in 2020” som släpptes på onsdagen.

Sentimentet på stålmarknaden är nära fryspunkten men Nordea tror att det är hög sannolikhet att marknaderna återhämtar sig under 2020. Nordea tror också att de starka kassaflödesutsikterna kan bli en stor ”aktietrigger” nästa år.

”Vi argumenterar att medan SSAB:s resultat otvivelaktigt är mycket volatilt underskattar marknaden bolagets förmåga att generera fina kassaflöden över tid … SSAB:s omfattande kassaflöden kommer att utgöra en trigger då en mycket bättre balansräkning öppnar upp för högre utdelningar än väntat och ett aktieåterköpsprogram nästa år”, skriver Nordea.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.