Nordea: Kursraset i Bravida överdrivet – tror inte på systematisk överfakturering

Nordea anser att kursraset på 12,5 procent som drabbat installationsbolaget Bravida sedan nyheten om att Region Skåne hävt avtal och anmält bolaget för överfakturering är obefogat.
Nordea: Kursraset i Bravida överdrivet – tror inte på systematisk överfakturering - a3a3173497f9f13c_800x800ar
Bravida erbjuder helhetslösningar inom installation och service för fastigheter.

Men man ser också flera risker. Det säger banken till Dagens industri.

Till tidningen säger banken att just tilltaget att polisanmäla är unikt och att de branschkontakter man talat med aldrig varit med om det. Nordea tror att aktien kommer att återhämta sig en hel del.

”Detta blev en uppblåst oro om strukturella problem, vilket vi inte tror det finns”, säger banken.

Vidare säger Nordea att man inte tror på att det skett systematisk och medveten överfakturering, som EY i sin rapport påstått.

På längre sikt anser banken däremot inte att Bravida är ett attraktivt case, och tror på vinstpress under hela första halvan av året, också med tanke på rättsprocesser i Danmark och Norge.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.