Nordea stärker kapitalbasen

Nordea har stärkt sin kapitalbas ytterligare genom att emittera primärkapitaltillskott till ett värde av 1,5 miljarder dollar. Det uppger banken i ett pressmeddelande på tisdagen.

1 miljard dollar utgörs av ett evigt lån med möjlighet till återköp efter 5 år och 500 miljoner dollar utgörs av evigt lån med möjlighet till återköp efter 10 år.

Kupongräntorna uppgår till 5,5 procent respektive 6,125 procent, vilket enligt Nordea är de lägsta nivåerna för motsvarande instrument som emitterats i dollar.

Att framgångsrikt emittera nya kapitalinstrument ingår i Nordeas långsiktiga planering och ligger i linje med vad banken tidigare meddelat, fortsätter pressmeddelandet.

Emissionen höjer Nordeas primärkapitalrelation med 75 punkter och befäster Nordeas ställning som en av de mest kapitalstarka bankerna i Europa. Efter den nya transaktionen uppgår Nordeas primärkapitalrelation till 17,0 procent (proforma).

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.