Nordea: Telekombolaget ett starkt investeringscase

Nordea anser att Nokia är ett "starkt investeringscase" eftersom aktiemarknaden nu har prisat in riskerna kring bolaget.

”Vi anser att oron kring 5G är överdriven och tror på en förbättring från och med andra kvartalet när leveranserna ökar”, skriver Nordea i en analys där banken höjt rekommendationen till köp (behåll) med en riktkurs på 5:50 euro, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på måndagen.

Enligt banken är risken för en vinstvarning, en försening av 5G och att Nokia hamnar på efterkälken i uppstarten av 5G, osäkerheten kring IPR-licensverksamheten samt risken för att Nokia inte når sin målsättning för 2020 nu inprisad i aktien.

Nordea tror också att Nokia, efter att nätverksmarknaden bottnat ur under 2018, står inför en period med tillväxt som spås hålla i sig under flera år.

”Värderingsrabatten på dryga 15 procent till Ericsson ser också attraktiv ut, och givet aktiekursutvecklingen ser vi även Nokia som en uppköpskandidat”, skriver Nordea.

I måndagens öppningshandel på Stockholmsbörsen gynnades också Nokia och Ericsson av fortsatta bakslag för den kinesiska konkurrenten Huawei. Flera stora amerikanska teknikbolag, som Google, Intel, Qualcomm, Broadcom, uppges avbryta sina samarbeten med Huawei efter att bolaget svartlistats av amerikanska myndigheter.

Vid 10-tiden hade Nokia stigit 3 procent till drygt 49 kronor, motsvarande cirka 4:58 euro, och Ericsson gått upp 1,2 procent.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.