Nordic Capital närmar sig förvärv av mjukvarubolag i miljardaffär

Svenska riskkapitalbolaget Nordic Capital och Insight Partners är i långt gångna samtal om att förvärva mjukvarubolaget Inovalon Holdings för över 40 dollar per aktie. Det värderar hela affären till 7 miljarder dollar, motsvarande 61,4 miljarder kronor, inklusive skulder.
Kristoffer Melinder, VD Nordic Capital
Kristoffer Melinder, VD Nordic Capital Foto : Rickard Kilström
Det rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor.

Priset på 40 dollar per aktie ger en premie på 7,5% mot Inovalons stängningskurs på onsdagen, men är drygt 22% högre än jämfört med var aktien befann sig när nyhetsbyrån första gången rapporterade om uppköpsdiskussionerna i juli.

Inovalon utvecklar mjukvara för analys av hälsovårdsdata. Dess databas inkluderar information från över 1 miljoner läkare, 580 000 sjukhus och 336 miljoner patienter.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.