Nordnet breddar aktielåneprogram

Nordnet Bank ska bredda sitt aktielåneprogram till fler försäkringsprodukter och aktiemarknader.

Inom kort breddas det till produkterna privat pensionsförsäkring och tjänstepension. Successivt ska även aktier från fler aktiemarknader än Sverige omfattas.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Nordnet lanserade i oktober 2018 ett aktielåneprogram som gav bolagets kunder med kapitalförsäkring möjlighet till extra avkastning på de svenska aktier de har investerat i. Avkastningen uppstår genom att Nordnet lånar ut aktierna till externa parter såsom globala investmentbanker. Låntagarna betalar ersättning till Nordnet, som efter avdrag för agentens arvode delas lika mellan Nordnet och bolagets kunder. Hittills har närmare 10 miljoner kronor utbetalats till spararna i extra ersättning, uppger bolaget.

“Vi tittar hela tiden på hur vi kan utveckla vårt aktielåneprogram till att bli ännu bättre. Högt upp på listan stod att bredda det till ännu fler kunder, och därför känns det riktigt kul att nu även kunna ge de svenska pensionsspararna möjlighet till extra avkastning på sina aktier”, säger Nordnets Sverigechef Martin Ringberg.

Medverkan i aktielåneprogrammet har enligt bolaget inga praktiska konsekvenser för Nordnets kunder. Kunder med kapitalförsäkring, och snart även tjänstepension och privat pensionsförsäkring, omfattas automatiskt av programmet. Deltagande i programmet är kostnadsfritt, och man kan när som helst välja att avsluta sin medverkan.

“Vi adderar nu successivt de nordiska marknaderna som ett första steg, men funderar hela tiden på hur vi kan vässa aktielåneprogrammet ytterligare”, säger Martin Ringberg.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här