Intrums nya finanschef föreslås till Nordnets styrelse

Nätmäklaren Nordnets valberedning föreslår att Johan Åkerblom väljs till ny styrelseledamot vid årsstämman den 29 april.
Intrums nya finanschef föreslås till Nordnets styrelse - Intrum finanschef
Intrums tillträdande finanschef Johan Åkerblom. Foto: Citadele

Johan Åkerblom har tidigare bland annat arbetat på konsultföretaget McKinsey samt varit finanschef för SEB:s verksamhet i Tyskland respektive Baltikum. Han är i dag VD för den lettiska banken Citadele Bank, men kommer under 2024 att tillträda en tjänst som finanschef på Intrum.

Valberedningen har sedan tidigare föreslagit nyval av Therese Hillman som styrelseledamot. Hon är vd för designkoncernen Network of Design och var innan dess VD för spelutvecklaren Netent som var noterat på Stockholmsbörsen.

Omval föreslås av ordförande Tom Dinkelspiel samt ledamöterna Fredrik Bergström, Anna Bäck, Karitha Ericson, Charlotta Nilsson och Henrik Rättzén.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.