Nordnet värderas till 22-26 miljarder inför börsnoteringen

Nätmäklaren Nordnet har satt ett teckningsintervall på 88-104 kronor inför sin notering på Stockholmsbörsen. Det framgår av prospektet som publicerades under söndagen.
Nordnet värderas till 22-26 miljarder inför börsnoteringen - nordnet-700_binary_6984438.jpg
Foto: Nordnet
Intervallet motsvarar en bolagsvärdering på mellan 22-26 miljarder kronor, vilket är en kraftig ökning jämfört med när bolaget köptes ut från börsen för knappt fyra år sedan. Erbjudandet består av 94 miljoner befintliga aktier som erbjuds av storägarna Nordic Capital och Öhmangruppen.

I erbjudandet ingår också en övertilldelning. Om denna utnyttjas uppgår erbjudandet till totalt 108,1 miljoner aktier. Det motsvarar cirka 43% av det totala antalet utestående aktier i bolaget.

Teckningsperioden för allmänheten kommer att vara mellan 16-23 november och för institutionella investerare mellan 16-24 november.

Det slutliga priset för aktien väntas offentliggöras den 25 november, vilket också är första handelsdag för aktien på börsen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets