Nordstjernan ökar innehavet i Momentum med en aktie – avser att lägga budpliktsbud

Nordstjernan har köpt ytterligare en aktie i industriåterförsäljaren Momentum och man planerar att lägga ett budpliktsbud.
momentum
Momentum Group är en återförsäljare av verktyg, komponenter och förbrukningsvaror till framför allt industrikunder i Sverige, Finland och Norge. Swedol ingår i gruppen med över 100 butiker.
Den enstaka aktien köptes till kursen 120 kronor. Efter förvärvet äger Nordstjernan 495 848 A-aktier och 25 901 138 B-aktier i Momentum Group. Nordstjernans aktieägande motsvarar därmed cirka 51,9% av samtliga aktier och 51,0% av samtliga röster i Momentum.

Genom köpet är Nordstjernan skyldigt att lägga ett budpiktsbud inom fyra veckor, vilket bolaget uppger att de avser att göra.

Momentum Group gick igår ned 7,6% till 119,20 kronor senast betalt.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.