Norsk industristrejk över – flera bolag tar upp produktionen igen

Den norska industristrejken är över. Enligt E24 ska nu en av konfliktens huvudteman diskuteras och arbetet tas upp omedelbart. Svenska Bolidens zinksmältverk i Odda berördes av strejken.
Norsk industristrejk över – flera bolag tar upp produktionen igen - oliver-cole-aS3ftVZLrVI-unsplash

Elkem skriver i ett pressmeddelande att deras anläggningar Salten, Rana, Thamshavn och Fiskaa kommer återuppta en normal produktionstakt efter att ha varit delvis eller helt nedstängda. Elkems vd Helge Aasen säger att han är glad över att strejken är över och att arbetarna kommer tillbaka.

Strejken har även berört Norsk Hydro, som tvingats stoppa produktionen i sin fabrik Hydro Sunndal. Bolaget meddelar nu att produktionen kommer återuppta en normal takt igen från och med imorgon.

Även svenska Bolidens zinksmältverk i Odda berördes av strejken.

Det var arbetare och medlemmar från facken Industri Energi som gick ut i en gemensam strejk över bland annat löneförhandlingar och hur dessa sköttes. Enligt E24 ska facket tillsammans med sin motpart Norsk Industri nu gå till förhandlingsbordet igen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets