Northvolt blev första europeiska företag att leverera batterier till en elbilstillverkare

Svenska batteritillverkaren Northvolt blev förra veckan först bland europeiska företag att leverera en kommersiell order till en elbilstillverkare. Leveransen är en del av kontinentens försök till att utmana Asien på marknaden, skriver Bloomberg News.
Northvolt fabrik i Västerås.
Foto: Simon Rehnström / SvD / TT
Leveransen kom från Northvolts fabrik i Skellefteå. Fabriken anställer runt 150 personer per månad och har nu runt 1 000 medarbetare. Northvolt har tidigare meddelat att de har säkrat kontrakt från elbilstillverkare som BMW, Volkswagen, Volvo Cars och Polestar till ett värde av 50 miljarder dollar. Det kommer resultera i att fabriken i Skellefteå kommer nå en personalbas på runt 4 000.

Trots den lyckade leveransen har de stigande priserna på råvaror som litium och kobolt försämrat utsikterna framöver.

I måndags meddelade Northvolt att de har startat en batteriåtersamlingsanläggning tillsammans med Hydrovolt i norska Fredrikstad.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.