Northvolt tar in 1,2 miljarder dollar – Blackrock en av investerarna

Svenska batteritillverkaren Northvolt har tagit in ytterligare 1,2 miljarder dollar, motsvarande 13,1 miljarder kronor, genom utfärdande av konvertibler. Det framgår av ett pressmeddelande.
Northvolt
Peter Carlsson. Foto: Anders Wiklund / TT

För finansieringen står pensionsjättar som Canada Pension Plan Investment Board, CPPIB, och Investment Management Corporation of Ontario, IMCO, samt Blackrock som är världens största kapitalförvaltare.

Enligt Northvolt är finansieringen en förlängning av de 1,1 miljarder i konvertibler från i juli förra året.

”Jag är stolt över att se att våra fortsatta ansträngningar uppmärksammas av investerare, eftersom vi ser ett betydande intresse från kapitalmarknaderna för att stödja vårt uppdrag”, säger VD och medgrundare Peter Carlsson i en kommentar.

Beskedet om den nya finansieringen tillkännages samtidigt som Northvolt har börjat sammanställa sina första batterisystem vid anläggningen i Gdansk, Polen. Northvolt har sedan 2019 haft en småskalig produktion på plats men nu utökat med 25 000 kvadratmeter där man bygger in celler i batterisystem för kunder inom energilagring och industriella marknader.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets