Northvolts första battericell har lämnat monteringslinjen

Svenska batteritillverkaren Northvolts första battericell lämnade den 28 december monteringslinjen i den nya jättefabriken i Skellefteå. Bolaget uppfyllde därmed sitt löfte om att produktionen skulle komma igång före nyår.
Northvolt
Foto: Anders Wiklund / TT

”Vi ser fram emot att Northvolt Ett utökar sin produktionskapacitet kraftigt för att möjliggöra den europeiska övergången till ren energi”, kommenterar vd Peter Carlsson. Northvolt Ett syftar till fabriken i Skellefteå.

Northvolts VD står fast vid löfte om produktionsstart före årsskiftet 

Fabrikens produktionskapacitet kommer att öka till uppemot 60 gigawattimmar per år under de kommande åren. Northvolt planerar att tillverka battericeller av varierande format och de kommersiella leveranserna ska starta under 2022.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.