Norwegian aviserar omvänd split – vill ta in 4 miljarder norska kronor i nyemission

Flygbolaget Norwegian har släppt två pressmeddelanden i vilka man informerar om en omvänd aktiesplit och planer på att ta in upp till fyra miljarder norska kronor under en nyemission.
Norwegian
Foto: Andre M. Chang
Den omvända aktiespliten ser 100 befintliga aktier slås ihop till en aktie. Spliten kommer att genomföras den 21 december.

I det andra pressmeddelandet uppger Norwegian att man vill göra emissionen genom utgivande av aktier och/eller hybridinstrument till befintliga, nya och andra potentiella aktieägare.

Om emissionen blir av kommer bolagets nuvarande aktieägare och långivare att bli betydande minoritetsaktieägare, uppges det.

Norwegian ska hålla en extra bolagsstämma den 17 december för att rösta om emissionen.

Flygbolaget har under årets andra och tredje kvartal gått back 6,4 miljarder norska kronor på grund av pandemin. Nedgången i passagerare har varit 91 procent mot samma period i fjol.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets