Novo Nordisk snävar in helårsprognosen

Det danska läkemedelsbolaget höjer den lägre delen av prognosintervallet.

Novo Nordisk redovisar ett rörelseresultat på 12.919 miljoner danska kronor för det tredje kvartalet 2019. Enligt Infront Datas snittprognos väntades 13.154 miljoner.

Nettoomsättningen uppgick till 30.277 miljoner danska kronor. Här väntades 30.246 miljoner danska kronor.

Novo Nordisk snävar in sin helårsprognos för försäljningen 2019.

Försäljningstillväxten i lokal valuta väntas öka 5-6 procent vid oförändrade valutakursrörelser (CER) för helåret 2019.

Det framgår av rapporten på fredagsmorgonen.

Den tidigare prognosen var en tillväxt i ett intervall på 4-6 procent.

Vidare upprepar bolaget att rörelseresultatet i lokala valutor kommer att öka med 4-6 procent i år.

Den rapporterade försäljningstillväxten, alltså i danska kronor, väntas ligga omkring 3 procentenheter högre än i lokal valuta. Det är samma bedömning som tidigare.

Den rapporterade vinsttillväxten väntas ligga 5 procentenheter högre än i lokala valutor, i likhet med närmast föregående rapport.

Enligt Infront Datas sammanställning inför fredagens rapport väntades den rapporterade försäljningstillväxten hamna på 8,3 procent i danska kronor under 2019 medan ebit-tillväxten väntades till 12,2 procent.

Prognosen för det fria kassaflödet under helåret 2019 höjs till intervallet 31-35 miljarder danska kronor från tidigare intervall på 30-34 miljarder danska kronor.

Novo Nordisk upprepar samtidigt sin bedömning om investeringar på runt 9 miljarder danska kronor under 2019.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco