Nu ser Ericsson nyttan med molnet

Ericssons FoU-chef Håkan Eriksson avslöjar receptet på omskakande innovationer.  Men sitt konkreta exemplet har han snott från Googles vd Eric Schmidt.

Ericsson omfamnar numera helt och fullt tanken på datormolnet. Den nygamla trenden passar in i mobiljättens vision om 50 miljarder uppkopplade prylar år 2020.

Ericssons FoU-chef Håkan Eriksson, som för ett år sedan flyttade sin bas från Kista till Silicon Valley, är numera en av molnets stora förespråkare.

I ett inlägg på Ericsons hemsida skriver Håkan Eriksson att man naturligtvis inte kan nöja sig med fasta uppkopplingar till alla fantastiska tjänster, som ska kunna användas via molnet.

Antalet prylar som kan kopplas upp till mobila näten ökar, och de skulle förstås också ha mycket att vinna på en direkt uppkoppling till applikationerna i molnet.

Håkan Eriksson propagerar alltså för mer utveckling där mobilitet och datormoln kombineras. Han avslöjar till och med sin framgångsformel:

(prylar * innovation)  + (datormoln * innovation)  + (mobilkommunikation * innovation) + (appliakationer  * innovation) = Omskakande innovationer

Som resultat hoppas Håkan Eriksson få se nya tjänster som löser våra vardagsproblem.  Då kan fantastiska saker hända.

Han ger till och med ett konkret exempel: ”Det översättande förstoringsglaset”.

”Bara håll din mobilkamera över en utländsk restaurangmeny och du får direkt hjälp med översättningen, kanske tillsammans med några rekommendationer från tidigare gäster”.

Samma exempel drog Googles vd Eric Schmidt under sitt framträdande på den stora mobilmässan i Barcelona för ett år sedan.

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.