Ny nedgång väntas på USA-börserna

USA-börserna ser på tisdagen ut att gå mot ännu en dag med fallande noteringar, sedan den amerikanske presidentens toppförhandlare Robert Lighthizer bekräftat att USA avser att höja tullarna på kinesiska varor på fredag.
Ny nedgång väntas på USA-börserna - wall-street-700_binary_6946915.jpg

“Vi kände att vi var på rätt spår för något. Under loppet av förra veckan såg vi att Kina backade från åtaganden. Enligt vår syn är det oacceptabelt”, sade han till reportrar.

Drygt en halvtimme före öppning hade terminerna för Dow Jones industriindex och S&P 500 sjunkit 0,6 procent vardera. Nasdaq 100-terminen var ned 0,7 procent.

Boeing har av Barclays sänkts till jämvikt, från tidigare övervikt, och den nya riktkursen är 367 dollar mot tidigare 417. Barclays har gjort en enkät bland flygpassagerare där många uppgav att de tänker undvika att flyga med Boeings nya modell 737 Max när planet väl kommer tillbaka i trafik. Samtliga exemplar av Boeing 737 Max belades med flygförbud i mars, efter två uppmärksammade krascher med många dödsoffer på kort tid. Boeing var ned en halv procent före öppning.

AIG var däremot upp 6,6 procent i förhandeln, sedan försäkringsbolaget slagit resultatförväntningarna i första kvartalet med cirka 50 procent.

Ferraris nettovinst ökade med hela 22 procent under det första kvartalet, med hjälp av tillväxten för sportbilstillverkarens Portofino-modell. Ferrari lyfte 5 procent före öppning.

Efter tisdagens stängning väntas rapporter från nätdejtingbolaget Match Group, pizzeriakedjan Papa John’s, restaurangbolaget Wingstop och nättaxitjänsten Lyft. För Lyfts del är det den första rapporten som noterat bolag – sedan aktien börsintroducerades den 29 mars har kursen fallit drygt 30 procent. På fredag är det dags för bolagets större rival Uber att noteras.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.