Ny VD till Börsplus: ”Nu bygger vi bästa analystjänsten”

Nu blir Josefin Sigedal ny VD för SvD Börsplus AB. Mer fokus på försäljning blir resultatet. Målet är att därmed skapa mer resurser som kan investeras i att fortsätta utveckla Börsplus analystjänst.

Josefin har en diger meritförteckning. Bland annat har hon erfarenhet som VD för en start-up, från EU-parlamentet, som ekonomijournalist och nu senast av försäljning av finansinformation, i rollen som kundansvarig på Retriever.

Vad ska du göra för Börsplus?
– g>Vårt viktigaste uppdrag är att hjälpa våra prenumeranter tjänar mer pengar med hjälp av våra analyser. Mitt fokus kommer vara att driva försäljning och tillväxt av Sveriges bästa analystjänst, säger Josefin Sigedal som helt nyligen tillträtt som ny VD för SvD Börsplus.

När kommer vi märka att Börsplus har en ny VD?
– g>Våra prenumeranter kommer inte att märka av något särskilt till att börja med.
Analyserna kommer att fortsätta publiceras i samma takt, och våra prenumeranter kommer som vanligt att bli först informerande via våra dagliga utskick om aktier att köpa respektive undvika. Däremot kommer mycket att hända bakom kulisserna för att vässa vårt erbjudande.

Vad lockade med Börsplus?
– Börsplus är en ny och redan stark aktör på en marknad med väl etablerade
varumärken, men som lyfter nivån och har skapat mervärde för prenumeranterna.
Börsplus har senaste året publicerat mer än dubbelt så många analyser som våra konkurrenter och våra portföljer presterar väl. Dessutom är det spännande och lärorikt att få arbeta med så kompetenta kollegor
, säger Josefin Sigedal och fortsätter:

– Förutom att vi hjälper personer få mer pengar på kontot, så fyller aktieanalys en viktig funktion för samhället. Samhället mår bättre när bra bolag ges resurser att skapa välstånd, och dåliga företag exponeras. Bland annat genom vår unika tjänst IPO-guiden har vi bidragit med något nytt och viktigt på svenska marknaden, som skapar mervärde för många. Det arbetet vill jag vara en del av.

Vad ser du fram emot att ta tag i?

– Jag ser fram emot att skapa attraktiva, innovativa och kvalitativa sätt att skapa mervärde för våra läsare och samarbetspartners. Vi ska bli Sveriges bästa analystjänst, och då ska vi utvecklas med läsarna konstant i fokus.

Vad händer utanför jobbet?

– Jag har påbörjat ett projekt att läsa mig runt jorden. Bland annat har jag nyligen läst romaner från Japan, Nigeria, Kenya och Sri Lanka, och tar gärna emot tips från våra läsare på bra romaner från länder man kanske inte läser så mycket från annars, säger Josefin Sigedal.

Men varför hittar man dig inte i några arkiv?
– g>Jag har nyligen gift mig och bytt efternamn, från Strömberg till Sigedal.

Grattis och kul att du är här Josefin.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel finns på www.svd.se. I juli 2019 migrerades denna och ett tusental andra artiklar över från SvD till analystjänsten Börsplus och därefter (april 2020) till Affärsvärlden. I vissa fall har delar av dessa artiklar dessvärre inte följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla tabeller, bilder, formatering eller rutor med tilläggsinfo. Om du vill vara säker på att läsa en artikel med helt fullständig information bör du alltså söka rätt på ursprungsversionen på www.svd.se. Ett enkelt sätt att hitta dit är att via en sökmotor som Google söka på ”SvD Börsplus + [Bolag] och/eller [Rubrik]”.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här