Nyrensten efter jätteförsäljningen: ”Äger fortfarande en betydande del”

"Denna försäljning är en del i vår globala, långsiktiga diversifieringsstrategi". Det säger Revolution Race-grundaren Pernilla Nyrensten efter att ha sålt aktier för 203 Mkr i bolaget.
Nyrensten efter jätteförsäljningen: ”Äger fortfarande en betydande del” - Pernilla
Pernilla Nyrensten, grundare av Revolution Race som tillverkar frilufts- och fritidskläder. Foto Björn Larsson Rosvall / TT

Storägarna Altor och grundarparet Nyrensten, genom bolaget Nyrensten Global Holdings, sålde i onsdags 8,2 miljoner aktier i Revolution Race. Posten motsvarade 7,3% av aktierna i bolaget.

Altor sålde motsvarande 4% av kapitalet och Nyrensten resterande 3,3%. Kursen sattes till 55 kr per aktie, vilket innebär en för grundarfamiljen affär värd 203 Mkr.

Planerar vara långsiktiga ägare

“Denna försäljning är en del i vår globala, långsiktiga diversifieringsstrategi. Vi kommer fortsätta stötta RVRC:s (VD red.anm) Paul Fischbein och teamet och planerar att vara långsiktiga ägare”, uppger Pernilla Nyrensten till Afv i ett mejl.

Hon påminner om att grundarparet äger en “betydande” andel av bolaget, 20% efter försäljningen, vilket gör dem till näst största ägare.

“Jag och Niclas är mycket stolta och glada över den fantastiska utvecklingen som noterat bolag och kan konstatera att vi är en av de bäst presterande i vår sektor det senaste året sett till Ebit- och omsättningsutveckling”, skriver Pernilla Nyrensten vidare.

Lock-up-avtal

Grundarparet Nyrensten har aktier värda drygt 1,3 mdr kr kvar efter försäljningen. Dessa aktier omfattas av lock-up-avtal som löper fram till i maj, enligt Holdings.

I oktober i fjol valde Pernilla Nyrensten att kliva ned från styrelsen i Revolution Race. Niclas Nyrensten är dock fortsatt styrelseledamot.

Altor äger efter försäljningen 27% av aktierna i friluftsmodebolaget.

Under torsdagseftermiddagen var aktien i Revolution Race ned 8% till 55 kr.

Nyrensten Global Holdings tio största börsnoterade innehav

Bolag Värde (Mkr)
Revolution Race 1 248
Investor 10
Akelius Residential 8,6
Corem 7,7
Evolution 5,1
Industrivärden 4,1
Volvo 3,4
Lifco 2,7
Handelsbanken 2,4
SEB 2,2

Källa: Holdings.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.