Pernilla Nyrensten lämnar styrelsen i RVRC: ”Känner mig klar med mitt uppdrag”

Grundaren Pernilla Nyrensten lämnar styrelsen i RevolutionRace. "Nu står bolaget på egna ben och har ett fantastiskt team", säger hon i en kommentar.
Pernilla Nyrensten lämnar styrelsen i RVRC: ”Känner mig klar med mitt uppdrag” - Pernilla-Nyrensten-hand under haka 1200
Pernilla Nyrensten. Foto: Tobias Ohls

Inför årsstämman i RVRC Holding avböjer grundaren och styrelseledamoten Pernilla Nyrensten omval.

”Nu står bolaget på egna ben och har ett fantastiskt team med Paul Fischbein i spetsen. Nu känner jag mig klar med mitt uppdrag och är redo för nya spännande projekt”, skriver hon i en kommentar till Afv.

”Jag är så stolt över att min och Niclas (Nyrensten, reds anm) vision och hårda arbete lett till det bolag RevolutionRace är idag – och via en historisk IPO dessutom. RevolutionRace kommer alltid vara i mitt hjärta och jag kommer fortsätta följa teamets resa och fira segrar som ägare”, skriver grundaren av outdoorbolaget.

Som ny ordförande föreslår valberedningen Alexander Martensen-Larsen. Han sitter idag i styrelsen i By Malene Birger och Tiger of Sweden och har varit VD för danska IC Group.

Valberedningen föreslår omval av styrelseledamöterna Sara Diez Jauregui, Cecilie Elde, Andreas Källström Säfweräng och Niclas Nyrensten samt nyval av Alexander Martensen-Larsen, Birgitta Stymne Göransson och David Thörewik.

Styrelsen föreslår också ett incitamentsprogram och en riktad emission av 750 000 teckningsoptioner till ledande befattningshavare.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.Annons från Medivir