Nytt utökat statligt researrangörslån och evenemangsstöd införs

Regeringen har idag beslutat om en förordning som innebär att arrangörer av paketresor får möjlighet till statligt lån för att kunna betala tillbaka skulder till resenärer även för vissa ombokade resor som avbokas och ställs in.
Nytt utökat statligt researrangörslån och evenemangsstöd införs - flygplan-solen-700-170215_binary_6825648.jpg
Tidigare i år införde regeringen en möjlighet till statligt lån för återbetalning till resenärer. Det nya utökade stödet införs mot bakgrund av att resenärer i vissa fall accepterat en ny resa, som i flera fall nu också ställts in.

Vidare har regeringen beslutat att införa det så kallade evenemangsstödet, vilket sker mot bakgrund av EU-kommissionens godkännande. Stödet avser evenemang som planerats äga rum under perioden juni till december 2021 men som ställts in eller väsentligen begränsats. Stödet riktar sig till kultur- och sportevenemang, mässor, marknader och evenemang inom det civila samhället som riktar sig till fler än 250 deltagare.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.