Oatly ska öppna en första brittisk fabrik

Svenska Oatly aviserar sin första brittiska fabrik som från och med första kvartalet 2023 kommer att börja tillverka veganska mjölksubstitut. Det framgår av ett pressmeddelande.
Oatly
Foto: Emma-Sofia Olsson/SvD/TT
Anläggningen etableras i Peterborough och kommer att ge jobb åt minst 200 personer. Produktionen blir initialt på 300 miljoner liter mjölk per år men har kapacitet att utökas till 450 miljoner liter.

Oatly uppger att det tänker använda enbart förnybar energi och minska energi- och vattenkonsumtionen och avfallet med 75 procent år 2029, jämfört med utgångsåret 2019.

Oatly siktar på börsen i USA senare i år. Bolaget är uppbackat av flera kändisar som Oprah Winfrey, Natalie Portman och Jay-Z, samt finansjätten Blackstone.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.