Ökade intäkter och vinst för Catella

Finanskoncernens rörelsevinst och intäkter steg för kvartalet.
Catella

Catella hade totala intäkter på 688 miljoner kronor i det andra kvartalet 2019 (604). Rörelseresultatet steg till 164 miljoner kronor i kvartalet (119).

”De historiska satsningar vi genomfört, där fokus har varit att växa förvaltat kapital, framträder i detta kvartal där både fasta intäkter ökar och den potential som finns i vår intäktsmodell i form av rörliga intäkter slår igenom”, skriver Knut Pedersen i vd-ordet.

Han lägger till att bolagets fokus nu börjar att ”generera tydliga resultat”. Även om omvärlden är komplicerad ser han ”med stor tillförsikt” fram emot ”fortsatta framgångar för Catella kommande kvartal och år”.

Bolaget hade ett förvaltat kapital om 202 miljarder kronor vid halvårsskiftet, mot 196 miljarder den 31 mars.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.