Ola Rollén-backat bolag planerar notering i USA

Neo4j, som utvecklar grafdatabaser och andra verktyg för datavetenskap, tittar på att noteras på Nasdaqbörsen i USA.
Ola Rollén,
Ola Rollén.

Det uppger Ola Rollén, grundare av Neo4j:s största ägare, investmentbolaget Greenbridge, till Bloomberg News.

Rollén, som är mest känd i Sverige för sin framgångsrika vd-period på mätteknikbolaget Hexagon, intar samtidigt en plats i styrelsen för Neo4j, enligt ett pressmeddelande.

Till Bloomberg säger Rollén att ledningen har börjat prata med de flesta banker om en listning, som skulle äga rum så fort IPO-fönstret öppnar igen. Enligt Rollén håller Neo4j på att närma sig en värdering på 2,5-3 miljarder dollar, motsvarande 26,3-31,5 miljarder kronor. ”Men det är bara min uppskattning”, säger han.

Neo4j med sina cirka 900 anställda har över 75 bolag inom Fortune 100-listan som kunder. Verksamheten värderades till 2 miljarder dollar under en finansieringsrunda 2021, men sedan dess har marknadsvärderingen gått ner, enligt Bloomberg.

Greenbridge äger 21 procent i Neo4j. Enligt Rollén är också Greenbridge aktuella för en listning på First North i Sverige. Noteringen kan ske potentiellt redan i år, säger han.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets