Ola Serneke erkänner anonyma inlägg på Avanza-forum

Byggbolaget Sernekes VD Ola Serneke erkänner nu uppgifterna i Göteborgs-Posten om att han under ett anonymt alias skrivit över 200 inlägg i Avanzas forum Placera.
Ola Serneke. Foto: Serneke

”Alla som känner mig vet att jag brinner för mitt bolag, att det engagerar mig dygnets alla timmar och att jag är väldigt mån om att vårt företag och alla våra anställda behandlas rättvist i alla situationer. Detta är också anledningen till att jag deltagit i diskussioner i nämnda forum. Jag är givetvis medveten om de regler som gäller för personer med insyn i bolaget och har varit oerhört noga med att följa dem”, kommenterar bygg-VD:n i ett pressmeddelande.

Kontot, med alias Pellucidum, har nästan exklusivt skrivit om Serneke-aktien och GP finner flera likheter i kontot och Sernekes formuleringar. Den 13 mars 2020 skrev Pelludicum att han skulle köpa mer aktier, och enligt insynsregistret köpte även Serneke mer andelar samma dag.

”Min avsikt har varit att bidra till diskussionen med redan känd och relevant information. Jag förstår nu att detta var fel sätt att göra det på och det kommer inte upprepas. Bolaget Sernekes intressen är alltid högst på agendan och ärlighet är ett av våra kärnvärden. Därför vill jag vara öppen med detta”, säger Ola Serneke vidare.

Aktiespararnas chefsjurist Sverre Linton säger till DI att Ola Serneke måste avgå som VD efter den senaste skandalen, och styrelsen bör ordna det ifall han inte gör det självmant.

”Det finns ytterligare saker som kan aktualiseras, till exempel frågan om icke ansvarsfrihet vid bolagsstämma om det här visar sig ha skadat bolaget”, kommenterade Sverre Linton om fallet innan uppgifterna bekräftades av bolaget.