Oljemiljardären: Tesla går mot konkurs

Mika Anttonen, grundare och majoritetsägare, i kedjan St1 tror att Tesla går en mörk framtid till mötes.

Tesla kommer gå i konkurs. Det hävdar den finska miljardären Mika Anttonen som ligger bakom bensinstationskedjan St1. Han är också kritisk till de nordiska ländernas energipolitik.

– Jag förstår inte varför vi ska öka mängden elbilar. Vi borde i alla fall inte använda skattemedel till det. Tesla är en cool bil, men jag gissar att företaget kommer gå i konkurs, de har helt enkelt lovat för mycket, säger han till Business Insider.

Anttonen säger sig dock inte ha något emot Tesla, men anser att det finns en missvisande bild över hur bra elbilar faktiskt är för klimatet. Han tjänar också pengar på Tesla-ägarna då hans bensinstationer är utrustade med laddstationer för elbilar.

– Vad tror du att de gör medan de stannar och laddar bilen i 20 minuter på någon av våra stationer? De köper kaffe och korv med bröd.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.