Oljepriserna har fallit 10 procent i år

Oljepriserna är på väg att avsluta 2023 med en nedgång på tio procent.
Olja
Foto: Eli Hartman / TT

Detta är det första årliga tappet på två år, efter geopolitiska bekymmer, produktionssänkningar och globala åtgärder för att kyla inflationsförväntningarna, rapporterar Reuters.

På fredagen handlas dock både brent- och WTI-oljan högre med 0,4 respektive 0,3 procent.

Oljepriserna har stabiliserats under dagen efter att tidigare i veckan ha fallit 3 procent då fler rederier förberedde sig för att återigen trafikera Suezkanalen efter att ha stoppats av attacker från den militanta Houthi-gruppen i Jemen.

Dock väntas priserna avsluta året på den lägsta nivån sedan djupdykningen i samband med coronavirusutbrottet under våren 2020. Nedgången under 2023 har till stor del varit kopplad till en oro för efterfrågan på den svarta råvaran i samband med en ekonomisk inbromsning.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets