Rekordkvartal för Better Collective – höjer de finansiella målen

Betting- och affiliatebolaget Better Collective höjer sina finansiella mål för 2022 efter ett rekordstarkt fjärde kvartal.
Rekordkvartal för Better Collective – höjer de finansiella målen - Better collective

“Fjärde kvartalet visade sig vara ett rekordkvartal för Better Collective tack vare ett starkt och brett resultat i kombination med ett utomordentligt bra fotbolls-VM för herrar och en solid lansering av reglerade sportspel i den amerikanska delstaten Maryland”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Den organiska tillväxten för året väntas uppgå till 34 procent, istället för 20-30 procent. Justerad ebitda väntas komma in runt tidigare mål på 85 miljoner euro.

Under det fjärde kvartalet steg omsättningen med 63 procent på årsbasis till 86,1 miljoner euro. Organiskt växte intäkterna 44 procent.

Intäkterna i USA steg 71 procent till 33,9 miljoner euro. När bolaget presenterade de tidigare finansiella målen antog man att USA endast skulle bidra med förskottsbetalningar.

Ebitda-resultatet under Q4 steg 115 procent till 35,2 miljoner euro, med en marginal på 41 procent.

Better Collective släpper sin fullständiga Q4-rapport efter börsstängning den 21 februari.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.