OncoZenge pausar utvecklingen av Bupizenge – söker omvänt förvärv

Forskningsbolaget OncoZenge har pausat utvecklingen av Bupizenge och siktar nu på ett omvänt förvärv eller fusion med ett bolag inom life science.
OncoZenge pausar utvecklingen av Bupizenge – söker omvänt förvärv - piller medicin 1200
Foto: Towfiqu barbhuiya/Unsplash

Bakgrunden är att utvecklingsarbetet med produktkandidaten Bupizenge försenats till följd av komplikationer i formuleringsarbetet, vilket även lett till ett ökat kapitalbehov samt ökat risken i projektet. Företaget har inte lyckats lösa finansiering ännu.

”Ytterligare kapital behöver säkras för att utvecklingen ska kunna återupptas vilket av styrelsen bedöms som mycket svårt med nuvarande förutsättningar”, skriver OncoZenge i ett pressmeddelande.

För att driva projektet vidare skulle det behövas ett kapitaltillskott på cirka 60 miljoner kronor. Per igår uppgick börsvärdet till drygt 43 miljoner kronor.

”Styrelsen har utvärderat olika alternativ för att på bästa sätt tillvarata aktieägarnas intressen. Slutsatsen är att OncoZenge i första hand avser att söka ett omvänt förvärv eller en legal fusion med ett bolag inom life science, där aktieägarnas innehav bedöms ha goda möjligheter till värdeutveckling”, skriver bolaget.

”Om ett samgående inte bedöms kunna ingås på tillräckligt attraktiva villkor, eller nödvändig finansiering säkras, kvarstår alternativet att genomföra en frivillig likvidation av bolaget”, står det vidare.

OncoZenges största ägare med 10,99% av kapitalet och rösterna, Niclas Holmgren, motsätter sig hur bolaget agerat.

”Det ligger en väldigt speciell agenda bakom detta och hur man valt att formulera sig i PM:et”, skriver han på X, tidigare Twitter.

”Jag vill vara tydlig med att jag tar stort avstånd ifrån vad som kommunicerats idag ifrån bolaget, och det har splittrat bolaget”, fortsätter han.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder