Oniva sänker prognosen

Styrelsen i Online Group konstaterar att omsättningen och resultatet inte kommer att nå förväntan.

Det skriver Online Group i ett pressmeddelande.

Intäkterna från samarbetet med FCR Media är lägre än beräknat och synergieffekterna samt orderingången för hosting-verksamheten är svagare än väntat.

Styrelsen sänker därför prognosen för bolagets omsättning för helåret 2014 från 280 miljoner kronor till cirka 260 miljoner. Online Groups omsättning för perioden januari-september 2014 bedöms uppgå till cirka 198 miljoner.

Online Group kommer att redovisa högre kostnader än beräknat under tredje kvartalet och räknar med att de kostnadsbesparingar som nu genomförs får genomslag i resultaträkningen först under 2015.

Styrelsen justerar ebitda-prognosen för helåret 2014 från 30 miljoner till cirka 10 miljoner.

 

 

nullnull

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här