Opec: Ska göra allt för att förhindra nytt oljeprisras

Opec+, Opec och dess allierade inklusive Ryssland, kommer att göra vad som krävs för att förhindra en ny oljeprisnedgång då den globala ekonomin försvagas.

Det sade Opecs generalsekreterare Mohammad Barkindo på torsdagen, enligt Bloomberg News.

Han sade att handelskonflikten mellan USA och Kina har kastat en skugga över oljeefterfrågan och ett misslyckande med att nå ett avtal skulle vara “katastrofalt” för marknaden.

Varje medlem av Opec+ som han talat med har åtagit sig att se till att överskottet på oljemarknaden inte återvänder.

Oljepriset fick en skjuts uppåt efter attackerna mot Saudiarabiens oljefält, men har sedan sjunkit tillbaka.

Opec har sitt nästa möte i december och det har funnits spekulationer om att Opec+ ska fördjupa sina produktionsneddragningar. Barkindo sade på torsdagen att alla vägar är möjliga och att de ska fatta “kraftfulla och lämpliga” beslut.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.