Opus storägare nobbar budet

RWC Asset Management, största ägaren i Opus, kommer inte acceptera det bud som Searchlight Capital Partners lagt på bolaget, skriver RWC i ett pressmeddelande.

Ograi, ett nybildat bolag som indirekt ägs av SCP III EPC UK som förvaltas och rådges av Searchlight Capital Partners, har, tillsammans med vd Lothar Geilen, lagt ett kontantbud om 7:75 kronor per aktie på Opus. Nu skriver RWC Asset Management att de inte tänker acceptera budet.

Vd och Ograi lägger bud på OpusOpus har mottagit ett kontantbud om 7:75 kronor per aktie från Ograi, ett nybildat bolag som indirekt ägs av SCP III EPC UK som förvaltas och rådges av Searchlight Capital Partners. 

“RWC anser i detta läge att erbjudandet på 7:75 kronor per aktie undervärderar bolaget och vill meddela att man för närvarande inte tänker erbjuda sina aktier”, skriver de.

RWC Asset Management har varit aktieägare i Opus sedan 2015 och är bolagets största ägare med 19,9 procent av kapital och röster.

Ograi har satt 70 procents acceptansgrad som villkor för budet.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här