Opus flaggar för negativa viruseffekter

Bilbesiktningsföretaget Opus, under uppköp av Searchlight Capital, påverkas negativt av covid-19-pandemin. Det finns en betydande risk för väsentlig påverkan på resultatet, uppger bolaget i ett pressmeddelande.

”Under de senaste dagarna har ett antal länder runt om i världen vidtagit åtgärder som resulterar i en väsentlig minskning av besiktningsvolymer, inklusive tillfälliga stopp i vissa bilprovningsprogram”, skriver Opus.

Bolaget vidtar kostnadsbesparande åtgärder för att åtminstone delvis begränsa effekten på det finansiella resultatet.

”Det är dock, på grund av den osäkra situationen, omöjligt att i dagsläget ge en adekvat bild av den faktiska påverkan covid-19-pandemin kommer att ha på Opus”, uppger bolaget.

Searchlight Capital kontrollerade per den 16 januari 79,4 procent av aktierna i Opus.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.