Oriflame bekräftar inblandning i skatteutredning

Efter uppgifter i media bekräftar nu Oriflame att bolaget är föremål för en pågående skatteutredningsprocess och med anledning av det uppsökte nyligen polisen Oriflames kontor i Moskva.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget anger att händelsen var oväntad då företaget sedan utredningens början löpande samarbetar med myndigheterna.

Oriflame uppger att den aktuella skatteutredningen inleddes för ett par år sedan och att bolaget har överlämnat all information som begärts.

Samtidigt uppger Oriflame att flera oberoende lokala och internationella experter har bekräftat att bolagets skattehantering är i enlighet med gällande lokal och internationell lagstiftning och att företagets effektiva skattesats i Ryssland är hög.

Vidare påpekar Oriflame att man kommer fortsätta att samarbeta fullt ut med myndigheterna i utredningen medan bolaget försöker bringa klarhet i anledningarna till myndigheternas senaste agerande.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.