Oriflame-budet gick igenom

Familjen af Jochnick har via bolaget Walnut Bidco förklarat budet på Oriflame ovillkorat i och med att aktierna som lämnats in vid utgången av accepttiden för budet, tillsammans med övriga aktier kontrollerade av familjen, uppgick till 91,3 procent.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Walnut Bidco kommer i och med detta att fullfölja förvärvet av aktier som lämnats in i erbjudandet.

För att ge återstående aktieägarna i bolaget som inte lämnat in sina aktier möjlighet att acceptera erbjudandet kommer acceptperioden hållas öppen, till och med den 8 juli 2019.

Den 22 maj 2019 offentliggjorde det, av medlemmarna i ägarfamiljen af Jochnick, nygrundade bolaget Walnut Bidco ett bud på Oriflame om 227 kronor per aktie, motsvarande en budpremie om 35 procent jämfört med stängningskursen handelsdagen före budet.

Innan tiden för budet kontrollerade ägarfamiljens medlemmar aktier motsvarande 31 procent av bolaget.

Den 11 juni meddelade den oberoende budkommittén att den rekommenderade aktie ägarna att acceptera budet. Innan acceptfristen löpte ut den 24 juni hade storägare som representerade över 20 procent av kapital och röster meddelat att de avsåg att acceptera budet.

Oriflame har kämpat med utmaningar på flera av bolagets stora marknader och sedan inledningen av maj 2018, när kursen stod i 419 kronor, hade bolaget förlorat närmare 60 procent av börsvärdet.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.