Ørsteds finanschef och operativa chef lämnar omgående

Danska energibolaget Ørsteds finanschef Daniel Lerup och operativa chef Richard Hunter kommer att lämna bolaget omgående.
Ørsteds finanschef och operativa chef lämnar omgående - Orsted vindkraft vindkraftpark
Foto: Orsted

Bolaget inleder nu en rekryteringsprocess för att hitta ersättare på dessa poster. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ørsted, tillsammans med resten av branschen, upplever en utmanande och volatil affärsmiljö. Därför har styrelsen och jag kommit överens med vår nuvarande finanschef och operativa chef om att vi behöver nya och annorlunda förmågor för att leda dessa funktionerna för att stärka Ørsteds resa in i framtiden”, kommenterar VD Mads Nipper.

Rasmus Errboe tar över som tillförordnad finanschef. Han är idag regionchef för Europa. Olivia Breese går in som regionchef för Europa samtidigt som hon kvarstår som chef för Power-to-X. Styrelseledamoten Andrew Brown går in som tillförordnad operativ chef.

Dessa personförändringar ändrar inte Ørsteds guidning för 2023 eller förväntade investeringar för året.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.