Osäkerhet kring handelstullar präglade Wall Street

Börserna i New York handlades med små rörelser på tisdagen då marknaden utvärderade de senaste signalerna i handelskonflikten mellan USA och Kina.

Dow Jones storbolagsindex var ned 0,1 procent till 27.882. Det bredare S&P 500 försvagades 0,1 procent till 3.133 och även Nasdaqs kompositindex tappade 0,1 procent och stängde på 8.616.

Sektorvis var det energi- och hälsovårdsbolag som gick starkast medan fastighetsbolag var den sektor som gick tyngst.

Enligt Vita husets ekonomiske rådgivare Larry Kudlow har det inte tagits något definitivt beslut kring tullfrågan. Tidigare under dagen kom uppgifter om att de båda parterna överväger att skjuta upp tullarna som skulle införas den 15 december.

“Det är fortfarande mycket snack och lite verkstad”, sade Willie Delwiche, marknadsstrateg vid Baird, till Bloomberg News.

Netflix har fått en upprepad säljrekommendation av Needham som pekar på att streamingjätten riskerar att tappa miljontals abonnenter under kommande år på grund av den ökade konkurrensen från bland andra Disney+ och Apple+. Netflix backade 3,1 procent.

Mediabolaget Comcast meddelade planer på att spendera 2 miljarder dollar på innehåll och marknadsföring för sin streamingtjänst Peacock, som lanseras i april. Aktien backade 2,5 procent.

Storbanken Morgan Stanley aviserade på måndagskvällen planer på att skära ned omkring 1.500 tjänster. Uppsägningen motsvarar omkring 2,5 procent av den totala arbetsstyrkan och följer i spåren av osäkra prognoser inför det kommande året. Aktien steg 0,2 procent.

Bildelsförsäljaren Autozone slog analytikernas förväntningar för bolagets första kvartal. Aktien var upp 6,9 procent.

Demokraterna och Vita huset har kommit överens om handelsavtalet USMCA men avtalet kommer inte att behandlas i senaten under kommande vecka meddelade senatens majoritetsledare, republikanen Mitch McConnell, på tisdagskvällen.

I övrigt inledde Federal Reserve sitt tvådagarsmöte på tisdagen, vilket utmynnar i ett räntebesked på onsdag. Den amerikanska centralbanken väntas inte ändra räntan den här gången.

Räntan på den amerikanska tioåringen var upp 2 punkter till 1,84 procent.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här