Oväntat högt överskott i EMU-ländernas handelsbalans

Handelsbalansen för EMU-länderna (EA19) visade ett överskott på 20,5 miljarder euro i september. I september 2014 var överskottet 17,4 miljarder euro.

Förväntningarna var ett handelsbalansöverskott på 18,2 miljarder euro under månaden.

Den icke-säsongsjusterade exporten var upp 1 procent i årstakt medan den icke-säsongsjusterade importen var ned 1 procent.

För EU redovisas ett överskott om 4,3 miljarder euro i september, vilket kan jämföras med ett överskott om 1,9 miljarder euro för samma månad året före.

Den icke-säsongsjusterade exporten i EU var ned med 1 procent i årstakt medan den icke-säsongsjusterade importen var ned med 3 procent.

Statistiken presenteras av den europeiska statistikbyrån Eurostat.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.