Oväntat stor aktivitet på bostadsmarknaden i sommar

Det har varit en ovanligt stor aktivitet på bostadsmarknaden i sommar. I juli såldes rekordmånga bostadsrätter via bostadssajten Hemnet.
Oväntat stor aktivitet på bostadsmarknaden i sommar - visning-bostad-700_binary_6955111.jpg

Det visar statistik från Hemnet som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av.

“Vi har sett att bostadsmarknaden återhämtat sig under 2019. De höga försäljningsvolymerna är delvis en effekt av det höga utbudet samt att man nu accepterar läget med något lägre priser och amorteringskrav. Den främsta orsaken är nog ändå psykologisk. Vi ser att det inte längre är så många som tror på några stora nedgångar på bostadsmarknaden. Det skapar en tilltro som gör att man vågar göra affärer, jämfört med läget 2017-2018, då det var en väldigt hög osäkerhet”, säger Erik Holmberg, analytiker vid Hemnet, till Nyhetsbyrån Direkt.

Så långt tillbaka som Hemnet har jämförbar statistik, sedan 2014, har det aldrig tidigare sålts så många bostadsrätter en julimånad som i år. Jämfört med juli 2018 såldes det 12 procent fler bostadsrätter i år.

I Stockholms län såldes det 5 procent fler bostadsrätter i juli i år än i fjol – även det ett nytt rekord.

Hittills i år har det sålts 4 procent fler bostadsrätter via Hemnet i Sverige och 3 procent fler i Stockholm än i fjol.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG