Pandox överklagar Skatteverkets beslut

Hotellfastighetsbolaget Pandox håller inte med Skatteverket när det gäller myndighetens beslut kring koncernens internprissättning och avser att överklaga Skatteverkets beslut.

Det meddelar Pandox i ett pressmeddelande.

Bolaget uppger även att effekten för Pandox del skulle bli begränsad, även om Skatteverket skulle få rätt, med anledning av att Sverige har ingått dubbelbeskattningsavtal med samtliga länder som höjningen är hänförlig till, vilket därmed borde undanröja dubbelbeskattningen för Pandox del.

”Förutsatt att eliminering av dubbelbeskattning sker beräknas den maximala effekten uppgå till ett skattetillägg på cirka 53 miljoner kronor”, skriver Pandox.

Nyhetsbyrån Siren rapporterade enligt Dagens Industri nyligen att Pandox upptaxeras av Skatteverket och får en nota på 430 miljoner kronor inklusive skattetillägg.

Pandox anser att bolagets internprissättning inte skiljer sig från branschen i övrigt. Skatteverket är dock av uppfattningen att vinstallokeringen inte ska ske till det land där verksamheten bedrivs utan i moderbolagets land, det vill säga Sverige.

”Pandox vidhåller att koncernens bolag följer och har följt gällande rätt för internprissättning och beskattning i de länder där koncernens bolag är verksamma och kommer att överklaga beslutet. Pandox vill betona att koncernens bolag betalar och har betalat skatt i respektive jurisdiktion till en skattesats som är jämförlig med den svenska”, uppger hotellfastighetsbolaget.

Pandox har beviljats anstånd från Skattemyndigheten med anledning av osäkerheten kring utgången av ärendet. Pandox uppger sig bedöma att möjligheterna till beslut till bolagets fördel i högre instans är goda.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.