Pareto har 7 bolag på listan över de bästa aktieidéerna för 2021

Pareto Securities bästa aktieidéer för 2021, som inriktar sig mot små och medelstora bolag, har denna gång sju bolag på listan.
Dessa är Qleanair, Storytel, Sedana Medical, Embracer, Azelio, Klövern och Kambi.

Med undantag för Qleanair och Klövern var samtliga av de fem bolagen även med på listan över bästa aktieidéer för 2020. Årets lista har presterat riktigt bra då snittavkastningen har varit 176,1 procent och medianavkastningen 150,1 procent. Bäst har Azelio gått med en ökning på 468,5 procent.

Pareto väljer inför 2021 att behålla de fem bolagen från årets lista under mottot ”håll i vinnarna längre”. Nästa års lista erbjuder enligt analyshuset en genomsnittlig avkastningspotential på 40 procent.

2020-listan bestod annars av totalt tio bolag. De fem som faller bort är Evolution, Stillfront, Mips, Kinnevik och Munters.

Pareto sammanställer sin lista genom att identifiera starkt underliggande tillväxttrender och ta fram de bolagen som tros ha bäst exponering mot dessa trender.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.