Pareto spår rörelsevinstfall för Getinge på 20% i Q1

Pareto Securities höjer sin riktkurs något för medicinteknikbolaget Getinge till 205 kronor (200) med upprepad behållrekommendation i en färsk analys.
Pareto spår rörelsevinstfall för Getinge på 20% i Q1 - hybrid-or-115-small
Foto: Getinge

Revideringen kommer inför Q1-rapporten i vilken Getinge spås komma att uppvisa en minskning av justerat ebita med 20%, jämfört med året innan. Trots detta placerar sig Pareto 3% över analytikerkonsensus, vilket pekar på lågt ställda förväntningar.

Man tror också att affärsområdet ACT (Acute Care Therapies) kommer att ta på sig 200 miljoner kronor i extrakostnader under perioden kopplat till arbetet med kvalitetsförbättringar.

Vidare väntas Getinge potentiellt kunna komma att presentera uppdaterade finansiella mål fram till 2025 i samband med rapporten. En sänkning av målet för justerad ebita-marginal ses som “en lågt hängande frukt” och borde inte förvåna, enligt analyshuset.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.